În iulie, vin americanii la Vaslui

În perioada 3-15 iulie, o delegaţie de 42 de persoane din Chicago, SUA, mai exact 25 de copii membri ai Academiei de fotbal pentru juniori iProSkills Academy Chicago, dar şi părinţi şi antrenori, vor fi prezenţi în România, vizita lor debutând cu trei zile de şedere la Vaslui.

18987420_1210691709039506_2127596881_oAcţiunea este organizată de preşedintele clubului, prof. Cătălin Şerban, vasluian de origine. “Am proiectat această vizită în România, cu intenţia să arătăm celor din America frumusețile ţării noastre, cultura, nivelul fotbalistic de pregătire a copiilor din România, să stabilim legături și parteneriate cu cluburi importante din estul Europei și, nu în ultimul rând, să le oferim copiilor din SUA  o experiență de neuitat. Primul popas este la Vaslui, pentru că  este orașul unde m-am născut şi de care eu sunt mândru. O să  sărbătorim  aici Ziua Independenței. Totodată, am luat legătura cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi cu Liceul cu Program Sportiv, împreună cu care  am stabilit desfăşurarea câtorva meciuri, între copiii din Vaslui şi cei de la iProSkills Academy.

De la Vaslui vom pleca la Iași, la invitația antrenorului și profesorului universitar Nucu Antohi și la invitația lui Dan Cojocarul, unul din pilonii Federației Române de Minifotbal. Acolo o să avem un turneu la baza Club Sportiv Magic Iași. Pe 9 iulie o să mergem la Focșani unde clubul Prosport Focșani ne-a invitat să le vizităm baza, să ne antrenăm și să jucăm în compania echipei Prosport Focșani, după care o să mergem la București, să întâlnim Steaua București și alte cluburi de prestigiu din capitală. Ultimul popas, dar foarte important pentru noi, este un stagiu de pregătire și câteva meciuri-școală la Academia Hagi”, ne-a precizat Cătălin Şerban, preşedintele iProSkills Academy.

iProSkills Academy este un club de fotbal pentru copii şi are cinci echipe, pentru cinci categorii de vârstă diferite, pentru copii cu vârste între  8 și 13 ani. Jucătorii ani au caștigat toate diviziile unde au jucat, iar echipele joacă în YSSL, liga oficială în USA. Filozofia clubului este “familia pe primul loc, școala și fotbalulul”, iar sloganul clubului defineşte scopul acestuia:  Faster, Stronger. Better. Elite. Astfel, jucătorii nu pot să joace la iProSkills Academy dacă nu au note de A sau B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.