Deputatul Daniel Olteanu este noul preşedinte interimar al filialei judeţene a ALDE Vaslui

Deputatul Daniel Olteanu este noul preşedinte interimar al filialei judeţene a ALDE Vaslui, el fiind instalat în funcţie, duminică, în cadrul Delegaţiei Permanente a organizaţiei, în prezenţa Ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Olteanu a declarat că îşi propune ca ALDE să devină sub conducerea sa a doua forţă politică în judeţ, după PSD. El a subliniat că va lupta în continuare pentru reducerea decalajelor dintre regiunile ţării.

“Îi asigur pe colegii mei că am forţa, determinarea şi priceperea pentru realizarea obiectivului propus. (…) Ca parlamentar, voi rămâne ancorat în problemele legate de infrastructură, fiindcă nu este normal ca cetăţenii din zona Moldovei să rămână cetăţeni de categoria a doua. În timp ce în zona Ardealului se inaugurează autostrăzi, în judeţele Moldovei se inaugurează drumuri comunale şi drumuri judeţene, iar acestea nu vor aduce investitori, nu vor aduce locuri de muncă bine plătite. Voi fi în continuare o voce critică, o voce aspră, nu împotriva unui partid anume, pentru că toate formaţiunile politice au fost la Palatul Victoria, ci împotriva atitudinii cu care Moldova este privită”, a spus Daniel Olteanu.

Intrat în Parlament pe listele PNL, partid din care a demisionat ulterior, Olteanu le-a transmis colegilor din ALDE să se implice pentru aducerea de noi membri, a subliniat importanţa lucrului în echipă şi şi-a manifestat speranţa ca “unul câte unul adevăraţii liberali să se reunească la ALDE”.

Prezent la lucrările Delegaţiei Permanente a ALDE Vaslui, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, l-a asigurat pe Daniel Olteanu de sprijin şi i-a urat succes în noua funcţie.

“Sunt impresionat de ce am găsit la Vaslui astăzi, faţă de ceea ce ştiam că este, un partid de 5%, cu potenţial de creştere foarte bun, atât prin prisma venirii domnului deputat Daniel Olteanu în rândurile ALDE şi a preluării conducerii judeţene, cât şi prin ceea ce şi-a propus ca obiective. Am văzut că este susţinut de familia liberală în continuare, iar noi, aşa cum ne place să ne numim, suntem adevăraţii liberali. Aici deputatul Daniel Olteanu s-a regăsit, aici se va regăsi împreună cu prietenii din celelalte partide care doresc să vină alături de noi în acest proiect politic care nu a început de foarte mult timp, dar care se consolidează pe zi ce trece în arealul politic românesc”, a afirmat Viorel Ilie.

ALDE Vaslui are la această dată în judeţ patru primari, trei viceprimari şi 84 de consilieri. Daniel Olteanu a spus că doreşte să depăşească aceste rezultate la alegerile locale din 2020.

Deputatul Daniel Olteanu şi-a anunţat în luna mai demisia din calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal.

El a susţinut că gestul său a fost motivat de lipsa totală de reacţie a conducerii centrale a partidului în legătură cu ceea ce a numit “situaţia fără precedent din organizaţia judeţeană a PNL Vaslui, unde liderii actuali încearcă să se impună prin măsuri abuzive”.

“Pentru mine, postura de președinte al ALDE Vaslui este, mai presus decȃt orice, un test de responsabilitate și le-am spus și celor prezenți astăzi, la ședința Delegației Permanente Teritoriale, că iau foarte în serios obiectivul pe care mi l-am asumat, acela ca ALDE Vaslui să se mobilizeze pentru proiecte clare, pe care să le promoveze la nivel central, și să devină a doua forță politică din județ. De asta au fost în sală actuali și viitori primari, pentru că, pe lângă ceea ce solicit eu la nivelul marii infrastructuri, de la ei pleacă o bună parte din ideile de proiecte pentru orașele și comunele din Vaslui.

Știți bine că, în calitate de parlamentar, îmi doresc să fac echipă cu vasluienii de acasă și de pretutindeni pentru județul nostru. Am anunțat acest lucru de la începutul mandatului meu de deputat și rămȃne valabil ceea ce am stabilit ca prioritate zero꞉ Vasluiul trebuie să primească ceea ce i se cuvine.

Dacă în Parlament cer investiții în marea infrastructură din Moldova, care pot antrena, la rȃndul lor, alte oportunități de dezvoltare pentru județul Vaslui, vreau ca acasă fiecare dintre miile de vasluieni vrednici și modești pe care i-am cunoscut, dar și toți ceilalți, pe care îi aștept să mi se alăture și să pună umărul la construcția ALDE Vaslui, să își dorească și să fie motivați să muncească pentru același lucru꞉ ca Vasluiul să se ridice, merităm asta.

Îi mulțumesc domnului ministru pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru că a ales să-și petreacă ore bune alături de membrii Delegației Permanente teritoriale și simpatizanții ALDE, într-o zi cu mare însemnătate pentru domnia sa, îl asigur că fac tot ceea ce ține de mine să confirm aprecierile domniei sale.

De asemenea, vreau să îi mulțumesc domnului Ciprian Lucian Roşca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru discuția foarte bună pe care a avut-o cu primarii vasluieni care lucrează la proiecte importante, ce vor aduce condiții mai bune de viață în comunitățile pe care le reprezintă. Sprijinul domniei sale a fost și rămȃne esențial pentru dezvoltarea localităților vasluiene din mediul rural și nu numai.

Nu în ultimul rȃnd, le mulțumesc colegilor mei din ALDE Vaslui și celor care mi-au confirmat, în ultima perioadă, susținerea lor. ALDE Vaslui are toate șansele să fie prima opțiune pentru toți cei care cred că vasluienii trebuie să fie uniți în jurul unor proiecte susținute de o echipă puternică, unită și cu motoarele turate”, a spus proap[tul pre;edinte al ALDE Vaslui

Daniel Olteanu a deschis lista PNL Vaslui pentru Camera Deputaţilor la alegerile din anul 2016 şi se află la primul mandat de parlamentar. Este dublu licenţiat, în Drept şi Sociologie, a deţinut în perioada august 2013 – februarie 2016 funcţia de director al AJOFM Vaslui, iar din februarie până în septembrie 2016 a ocupat funcţia de prefect al judeţului Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.