Hoți reținuți de polițiștii vasluieni

Un bărbat din Huși a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Huși, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. 

 Polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Huși au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Huși, județul Vaslui, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, furt și tentativă la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii hușeni au stabilit faptul că, în perioada mai 2019 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție în mai multe locuințe și dependințe de pe raza municipiului Huși, ocazie cu care a sustras diverse electronice, electrocasnice, bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 20.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%, fiind restituit persoanelor vătămate.

În data de 18 februarie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

**

Un bărbat din Todirești, județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

 Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești – Secția 6 Poliție Rurală
Negrești – au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 59 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

La data de 17 februarie, ora 20.00, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată prin SNAU 112, de către administratorul unei societăți comerciale din comuna Dumești, județul Vaslui, cu privire la faptul că, autori necunoscuți au sustras mai multe bunuri de la sediul societății.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de furt, un bărbat de 59 de ani, din comuna Todirești, județul Vaslui, angajat al societății prejudiciate. Prejudiciul rezultat în cauză este estimat la peste 1.500 lei, a fost recuperat integral și restituit persoanei vătămate.

Împotriva bărbatului a fost dispusă  măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Cercetările sunt continuate, în vederea probării întregii activități infracționale a acestuia.