Exercițiu ISU la Tutova: Plan roșu de intervenție: accident rutier, incendiu și tentativă de suicid

Astăzi, în intervalul orar 11:00 – 13.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui, împreună cu mai multe instituții deconcentrate (IPJ Vaslui, IJJ Vaslui, SAJ Vaslui, etc.) a participat la un amplu exercițiu de cooperare, în scenariul căruia figurau: un accident rutier produs pe DE581 (DN24) în dreptul localitatii Tutova, un incendiu izbucnit la sediul unei societăți comerciale din localitatea Tutova, intervenția pentru o persoană care amenință că vrea să se sinucidă (persoana în cauză amenința că se autoincendiază și insista că incendiază și propria locuință), precum și intervenția pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de muniție.
La ora 11:16 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui. În accidentul rutier produs pe DE 581 au fost implicate două autoturisme în care se aflau opt persoane, patru dintre acestea fiind grav rănite. La accident, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă echipată cu modul pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM). De asemena, la intervenție au participat și ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.
Pentru limitarea și lichidarea incendiului izbucnit la sediul unei societăți comerciale din localitatea Tutova , ISU Vaslui a participat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate. În urma incendiului, două persoane au fost rănite. La intervenție a participat și SVSU Tutova.
Pentru limitarea și lichidarea incendiului izbucnit la depozitul de muniţie, ISU Vaslui a participat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și echipaje specializate. Nu au fost înregistrate victime.
La ora 13:30, s-a încheiat exercițiul.