Cicliștii Școlii „Dimitrie Cantemir” Vaslui, câștigători ai Cupei ”Podul Înalt” (foto)

Cupa ”Podul Înalt”, evenimentul ce formează de la an la an o mare familie, un cadru în care accentul competiției este pus pe fair play, transparență, spirit de echipă, promovarea cunoștintelor de conduită rutieră și în acelasi timp distractie, a ajuns la sfârșitul celei de a XIV a ediții .Vasluiului i s-au alăturat  în această competiție echipaje din județele Arad, Argeș, Bacău, Buzău, Călărași, Cluj, Dîmbovița, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman și Timiș.

Etapa națională de anul acesta, desfășurată la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, a oferit campionii naționali din județul Vaslui, urmați de județul Dîmbovița si Mureș.

Duminică, 14 august, a avut loc festivitatea de premiere, la care au participat organizatori și parteneri: Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, Liviu Costache, directorul ACR-Filiala Vaslui, Răducu Tatu, directorul DJTS Vaslui, Sorin Catană, șeful Poliției Locale Vaslui și reprezentanți ai Serviciului Poliției Rutiere a municipiului Vaslui.

Copiii și profesorii au fost felicitați de primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, pentru modul în care se implică în activitățile ce dezvoltă un comportament preventiv, pentru faptul că sunt preocupați de educația rutieră, o componentă a educației în general, în condițiile în care prevenirea este o acțiune continuă care durează ani de zile, începe cu educația copiilor de la cele mai mici vârste, iar impactul ei se observă pe termen mediu și lung.

Cu sprijinul sponsorilor acestei ediții, copiilor le-au fost oferite premii ce au constat în cupe, medalii și diplome. Echipele care au ocupat primele trei locuri au primit biciclete ce pot fi folosite în orele de pregătire pentru concursurile viitoare.

”Le mulțumim pe această cale tuturor participanților, persoanelor care s-au aflat lângă noi, partenerilor organizatorici și media, sponsorilor, și la fel cum le transmiteam la concursurile anterioare celor care nu au reușit să urce pe podium, să nu uite niciodată că vor fi și sunt niște campioni! Am pedalat împreună, am coborât de pe bicicletă zambind, emoționați, încrezători și mereu cu speranța de a fi mai buni ca în edițiile anterioare. Și de această dată, Concursul Național „Cupa Podul Înalt” a oferit tineri învingători, pasionați și pregătiți. Cu unii dintre ei ne-am revăzut, cu unii ne-am bucurat să-i cunoaștem pentru prima dată, însă în perioada 10 – 13 iulie, la Vaslui, am avut ocazia să participăm si să concurăm, în cadrul concursului Cupa Podul Înalt, unde competiția și buna dispoziție a făcut parte din peisaj, la cele mai înalte cote. Echipa de organizatori ai Cupei Podul Înalt, vă multumește tuturor! Promovarea cunoștințelor de conduită rutieră, distracția și spectacolul din tot acest timp, au făcut din Cupa Podul Înalt un concurs îndrăgit de către toate categoriile de vârstă! Vă mulțumim pentru participarea tot mai numeroasă și pentru crearea unor adevărate comunități în rândul profesorilor, elevilor și nu numai”, a spus prof. Mihai Moșnianu, inițiatorul acestui eveniment.

Pe secțiuni, căștigătorii concursului din acest an sunt:

  • Proba de parcurgere a unui traseu de îndemânare cu bicileta în poligon:

Locul I   –   Moldovan Rareș, 0 puncte(102,04), Școala Gimnazială „ Florea Bogdan” Mureș;

Locul II  –  Cristea Andrei, 0 puncte(104,81), Școala Gimnazială „ Coresi” Dîmbovița;

Locul III – Hangiu Vlad, 0 puncte(106,94), Școala Gimnazială „ Coresi” Dîmbovița.

  • Proba de respectare a regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală:

Locul I   –   Baciu Ana Maria, 0 puncte(3.32), Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

Locul II  –  Matei Cosmina, 0 puncte(4,17), Școala Gimnazială „ Coresi” Dîmbovița;

Locul III – Mititelu Vasile, 5 puncte(2,40), Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

  • Proba de cunoaștere a regulilor de circulație:

Locul I   –   Baciu Ana Maria, 15 puncte, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

Locul II  –  Băhnăreanu Sebastian, 20 puncte, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui;

Locul III – Ionașcu Robert, 25 puncte, Școala Gimnazială „Lunca Priporului” Nehoiu, Buzău;

  • Proba de depanare tehnică a bicicletei:

Locul I   –   Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui(35,7sec.);

Locul II  –  Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu Criș, Arad(39,1 sec);

Locul III –Școala Gimnazială „Lunca Priporului”Nehoiu, Buzău(39,7sec.).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.