Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Episcopia Huşilor îndeamnă populaţia să doneze bani şi bunuri pentru refugiaţii din Ucraina - Ziarul de Vaslui

Episcopia Huşilor îndeamnă populaţia să doneze bani şi bunuri pentru refugiaţii din Ucraina

Episcopia Huşilor îndeamnă cetăţenii să doneze bani şi produse pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina, bunurile urmând să fie colectate la sediul Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă” Huşi.

Reprezentanţii Episcopiei au transmis, totodată, că pun la dispoziţie locuri de cazare şi translatori care pot facilita comunicarea cu cei care au nevoie de ajutor, precizând că un preot ortodox român din Ucraina l-a contactat telefonic pe episcopul Huşilor, Ignatie, i-a relatat acestuia drama pe care o trăieşte alături de enoriaşii săi şi i-a descris lipsurile acute cu care se confruntă.

“Episcopia Huşilor, prin Asociaţia “Filantropia Ortodoxă Huşi”, vine în întâmpinarea celor care, din cauza războiului, români din Ucraina şi ucraineni, sunt nevoiţi să se refugieze din calea distrugerii şi a morţii. Sunt disponibile mai multe locuri de cazare şi s-au pregătit saci de dormit, produse de igienă, apă şi alimente neperisabile. De asemenea, mai mulţi translatori pot facilita relaţionarea cu cei care solicită ajutorul. Facem apel la toţi cei care sunt sensibili la drama refugiaţilor ce sunt nevoiţi să îşi părăsească locurile natale, lăsând în urmă persoane dragi şi agoniseala de o viaţă, să intensifice rugăciunea pentru pace şi să îi ajute pe cei care astăzi au nevoie de aceasta. Putem şterge o lacrimă şi să redăm speranţa că nu sunt singuri! Dumnezeu vrea să lucreze şi prin noi”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Huşilor.

“În toţi este Hristos: în cel asuprit, în cel care a luat calea pribegiei din motive întemeiate; în cel care a luat calea exilului pentru că în ţara lui este război; în cel care a plecat din casa lui pentru că îi este greu să mai suporte starea de agresiune; în cei care sunt pe străzi şi nu au un adăpost; în cei pe care îi vedem sumar îmbrăcaţi pentru că nu au cu ce să îşi cumpere haine, a afirmat episcopul Huşilor, Ignatie.

Într-o postare anterioară pe contul său de Instagram, ierarhul a amintit că războiul este “cel mai perfid şi întunecat atentat al diavolului la civilizaţia iubirii instaurată de jertfa unică a Mântuitorului Hristos pe Cruce”, subliniind că Patriarhul Rusiei, Kirill, are datoria să-i spună liderului de la Kremlin că ortodoxia “este de partea iubirii, nu a războiului şi urii”.