Două copile de 15 ani, amendate după ce au au ieșit pe geamurile unei mașini în timp ce era în mers

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care se vede cum două tinere au ieşit pe geamurile unui autoturism în timp ce acesta se afla în mers. Filmarea a fost postată pe o reţea de socializare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au autosesizat.

În timp ce se deplasa în acest mod o altă mașină apare în cale. Șoferul din Volkswagen trage de volan și ocolește acea mașină, intrând pentru scurt timp pe sensul opus. Pe acea porțiune de drum sensurile de mers sunt delimitate cu linie întreruptă.

Cele două protagoniste implicate în incidentul petrecut pe strada care leagă municipiul Vaslui de suburbia Gura Bustei sunt două minore de doar 15 ani. Una dintre fete este din municipiul Vaslui, iar cealaltă din localitatea Ştefan cel Mare.

Împotriva celor două fete, poliţiştii au luat măsura sancţionării cu amendă în cuantum de 217 lei fiecare. De amendă nu a scăpat nici tânărul care a condus autoturismul pe o distanţă de mai bine de un kilometru cu cele două fete căţărate pe portiere. Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, conducătorul auto este un tânăr de 21 de ani, din municipiul Vaslui.

”Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3.915 lei şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru 90 de zile. De asemenea, s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare al autoturismului.” au declarat reprezentaníi IPJ Vaslui.