Tânăr din comuna Oșești, în stare gravă, după ce a fost bătut cu bestialitate. Familia cere dreptate.

Un tânăr de 25 de ani,din satul Pădureni, comuna Oșești, se află în stare gravă la spital, după ce a fost snopit în bătaie de trei haidamaci din aceeași comună. Aceștia au intrat cu forța în casa prietenei sale, acolo unde se afla tânărul. Înspăimântate de amenințările indivizilor care au spart ușa ca să intre în casă, fata și mama acesteia au fugit. Nicușor Ionuț C., cel care era de fapt ținta atacului, nu a avut nici timp, nici forță să reacționeze.

”Nepotul meu s-a întors din Germania înainte de Crăciun. El locuiește în satul Pădureni, dar are o prietenă în satul Buda. De câteva zile, băiatul se afla la prietena lui, în satul Buda, din aceeași comună. Se pare că de acest lucru a aflat și un bărbat cu care nepotul avusese un conflict minor în urmă cu trei ani. Acum individul a găsit de cuviință să se răzbune! Și-a luat doi prieteni, au spart ușa locuinței fetei cu un topor și au intrat în casă unde l-au măcelărit pe Ionuț: l-au zdrobit în bătaie, l-au lovit cu toporul, i-au rupt maxilarul și, dersfigurat, l-au lăsat într-o baltă de sânge. Așa l-au găsit fata și mama ei, care s-au întors după ce au plecat agresorii. Acestea au sunat niște verișori, iar aceștia au sunat la Ambulanță. La sosirea echipajului medical, deja băiatul era inconștient”, a povestit  Sorin Cucu, un unchi al tânărului.

Familia tânărului este nemulțumită și de modul în care s-au implicat polițiștii din comună, susținând că, probabil pentru că îi cunosc pe agresori, nu s-au implicat prea mult și au tratat cu destulă detașare incidentul.

”Polițiștii au ajuns la fața locului odată cu Salvarea. Au aflat numele agresorilor dar, fără să îi întrebe de sănătate, fără să ceară procuroruluide caz să îi aresteze pentru tentativă de omor, le-au spus rudelorcă trebuie să meargă nepotul să depună plângere pentru agresiune. Acum nepotul meu este în stare gravă la spital, iar cei trei se plimbă liberi prin sat, fără ca organele abilitate să ia vreo măsură pentru reținerea lor”, a mai afirmat Sorin Cucu.

Despre acest caz am cerut și noi detalii  reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. ”Cu privire la evenimentul petrecut pe raza comunei Oșești, județul Vaslui, polițiștii Secției Nr. 2 Poliție Rurală Vaslui, au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. În funcție de zilele de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică corectă a faptei.”, ne-a precizat Loredana Stavăr, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.   (Mihaela Zărnescu)