Dosar penal pentru o femeie, după ce a fost prinsă cu 1000 de țigarete netimbrate

Polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant, în apropierea Pieții Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, o femeie în vârstă de 27 de ani, domiciliată în orașul Murgeni. Aceasta avea asupra sa 1000 de țigarete de proveniență Republica Moldova, pentru care nu putea justifica proveniența.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele femeii a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.