Doi tineri din Albești, la furat de cablu telefonic în Chițoc

Polițiștii vasluieni au identificat și reținut doi bărbați din comuna Albești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, în localitatea Chițoc, județul Vaslui.

Polițiștii Secției nr. 1 poliție Rurală Vaslui au identificat și documentat activitatea infracțională a doi bărbați, în vârstă de 34, respectiv 31 de ani, din localitatea Albești, județul Vaslui, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În data de 22 ianuarie., polițiștii vasluieni au depistat, în flagrant, doi bărbați, din localitatea Albești, care sustrăgeau cablu de la o rețea de telecomunicații, de pe raza localității Chițoc, comuna Lipovăț.

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de 23 ianuarie, polițiștii vasluieni au luat față de cei doi bărbați  măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru cei doi bărbați. 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000 lei și a fost recuperat. Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.