Declaraţia de dragoste a vasluiencei Mihaela Coşescu: „Te iubesc, orice culoare ai avea!”

Mihaela Coşescu locuieşte de ani buni în Bucureşti şi este cunoscută publicului român pentru articolele de pe platforma crestemoameni.ro. Luni, 2 mai, începând cu ora 11,00, va fi prezentă la Silver Mall Vaslui, pentru prima lansare a cărţii „Te iubesc, orice culoare ai avea”.  Cartea, cu ilustraţii realizate de Ana Stinghe, o artistă de 13 ani, este o poveste despre familie şi dragoste necondiţionată,  despre gelozie, rivalitate între fraţi şi despre modul în care aceasta se transformă în dragoste şi conectare. Mesajul cărţii trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptare a diferenţelor, acceptare de sine şi conectare între fiinţe, prin iubire. 

Mihaela Coşescu nu a ales întâmplător Vasluiul pentru prima lansare a cărţii sale… Aici s-a născut şi de aceste meleaguri o leagă intreaga copilărie şi adolescenţă. De altfel, Editura „Creştem Oameni”, la care a fost publicată cartea, este înfiinţată de Mihaela tot la Vaslui. „Am vrut să  fac prima lansare a cărţii la Vaslui nu numai pentru faptul că de aceste locuri mă lega amintiri dragi, ci şi pentru faptul că Vasluiul va fi mereu „acasă” şi mă doare când văd cât este de denigrat. Aici sunt oameni buni, oameni frumoşi şi, dacă eu pot dovedi, cât de puţin, acest lucru, o fac. Mi-am dorit să apară orașul Vaslui pe coperta cărții mele și mă bucur când văd că oamenii mă întreabă cum de este o carte apărută la Vaslui.”, ne-a mărturisit Mihaela Coşescu.

Deşi proaspăt ieşită de sub tipar, cartea Mihaelei a ajuns deja la câteva sute de copii, comandată online de părinţii care au citit blogul acesteia.  Mihaela și Ana vor avea vara aceasta lansări de carte la București, Călărași, Brașov, Constanța, Ploiești, Focșani și lista continuă deoarece de o săptămână primesc zilnic invitații în comunitățile de părinți din diferite orașe din țară. La București, lansarea cărții va avea loc sâmbătă, 7 mai, la Institutul Cultural Român.

În cartea asta stă o mică minune. E ascunsă fie în penelul blând de pe gâtul girafei, fie între cuvintele care caută interiorul nostru. E terapeutică într-un mod subtil, fantastic, comic şi lejer. E o achiziţie de familie, una sufletească, intimă şi de complicitate întru toate lucrurile lumeşti pe care copiii le resimt de la venirea lor în viaţă: invidia, gelozia, teama de a nu fi suficient de buni pentru iubire necondiţionată. Cartea asta este o pastilă magică pentru temerile noastre şi ale copiilor noştri”, scrie prof. Oana Moraru, managerul Şcolii „Helikon”, din Călăraşi.

Despre vasluianca Mihaela Coşescu  sunt  multe de scris, dar acum o să spunem doar că a copilărit cât a putut de mult, a cântat într-un grup fantastic de copii, a râs şi s-a bucurat. A terminat Liceul „Ştefan Procopiu”, a urmat Facultatea de Ştiinţe Politice şi a ajuns să fie prinsă, o perioadă, în lumea „prea serioasă” a adulţilor. Acolo a descoperit înţelepciunea, munca, dar şi orgolii, etichete, comparaţii şi competiţie mai multă decât cooperare. La un moment dat a fost aleasă de nişte copii minunaţi să le fie mamă. Şi cum copiii ei aveau multă poftă de joacă şi de poveşti, Mihaela a redevenit Mimi cea din copilărie. A început să râdă cu poftă, să plângă în hohote, să observe lumea şi viaţa din jurul ei, să inventeze jocuri şi poveşti pentru minte şi suflet. Aşa s-a născut blogul ei şi acum cartea, care va fi lansată a două zi de Paşte.

Ilustratoarea cărţii, Ana Stinghe, are 13 ani, un frate mai mic şi doi părinţi care i-au oferit dragoste necondiţionată, respect, empatie, joacă şi i-au sprijinit drumul pe calea artei. Îi place să picteze elemente din natură şi zâne din lumile sale imaginare. Ana crede în puterea poveştilor de a construi lumea, de a vindeca şi de a transmite emoţii. Pictandu-le pe Gigi, pe Vivi şi pe părinţii lor, Ana a trăit rând pe rând emoţiile fiecărui personaj, le-a auzit nevoile neîmplinite şi le-a trăit fericirea de a fi împreună şi de a-şi exprimă dragostea unii faţă de ceilalţi. Ana e fericită că în prima sa carte ilustrată are posibilitatea să transmită un mesaj de iubire necondiţionată copiilor, părinţilor şi bunicilor.

Cartea se va putea achiziţiona la lansare, la un preţ special, cu autograful autoarei, dar poate  poate fi comandată şi online, pe site-ul www.crestemoameni.ro, secţiunea Editura. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.