Debut literar: Viorica Marcu, ”Suflet îngîndurat”

Viorica Marcu este un nume cunoscut vasluienilor pentru arta inedită realizată din oase de pește. Duminică, 16 iunie, la Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, artista și-a dezvăluit o altă latură a sensibilității sale artistice, cea de poet. Astfel, Muzeul Județen ”Ștefan cel Mare” Vaslui a găzduit atât expoziția personală ”Flori din adâncuri”, cât și lansarea volumului de debut ”Suflet îngândurat”.

Moderator al acțiunii a fost prof. Angelica Manole, ea însăși scriitor și poet recunoscut pe plan național. Despre poezia Vioricăi Marcu au vorbit Silvia Hodaș, scriitor, președinte al Subfilialei JUNIOR a Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iași,  dr. Laurențiu Chiriac, de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Anca Iacob, repezentant al Centrului Cultural Vaslui.

Fiecare prezentare a subliniat latura artistică a Vioricăi Marcu, care a surprins cu o poezie încărcată de sentimente, dar și de trăiri personale, cu teme diverse, adoptate și tratate prin filtrul sufletului.

”Descoperim un volum de versuri care reflectă o meditație profundă asupra aspectelor cotidiene, dovedindu-se, în același timp, un balsam pentru sufletele sensibile în cautare de adevăr și frumos”, a spus scriitoarea Silvia Hodaș

Autoarea le-a mulțumit tuturor celor care au susținut-o și au făcut posibilă lansarea primului său volum de poezie. ” Eu am început să scriu fără să mă gândesc că voi publica vreodată. Erau gânduri, trăiri, sentimente, uneori de bucurie, alteori de revoltă… Și am constat că plac, că primesc încurajări, chiar aprecieri, am fost îndemnată să particip la concursuri de poezie, am primit și cîteva premii, și iată că, în final, toate s-au concretizat într-un volum de poezie. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor prezenți și să mă bucur că am avut aproape prietenii și familia”, a mărturisit Viorica Marcu.

Evenimentul a cuprins și un microrecital de pian susținut de elevii Alexandru și Ștefan Șenchiu, dar și un moment artistic susținut de interpreta Izabela Ignat, elevă a Asociației Culturale Domisong.

În ceea ce o privește pe Viorica Marcu, cu siguranță vom mai auzi de ea, pentru că, așa cum a mărturisit unul din cei doi copii ai săi, ”pentru noi, pentru cunoscuți, înclinațiile artistice ale mamei nu au fost un secret și a reușit să ne uimească de fiecare dată. Data viitoare s-ar putea să ne surprindă… Cine știe?! Poate cu un alt volum de poezie sau cu un CD cu cântece, pentru că ea și cântă foarte frumos”

One thought on “Debut literar: Viorica Marcu, ”Suflet îngîndurat”

Comentariile sunt închise.