Criminal liber pe străzi! A ucis o femeie la Zorleni

Un nou caz șocant zguduie județul Vaslui, după ce o femeie din Zorleni a fost găsită decedată în această seară. O tânără în vârstă de 35 de ani a fost descoperită într-o baltă de sânge, în urmă cu doar câteva minute. Din primele informații, se pare că aceasta a fost înjunghiată în inimă. Deși medicii de la Bârlad au ajuns într-un timp record, nu au mai putut face nimic pentru biata femeie, constatând decesul. Nu se știe în aceste momente cine a produs odioasa crimă. Criminalul este căutat de poliție. Vom reveni cu amănunte în cel mai scurt timp!

“Am intervenit la Zorleni, acolo unde s-a anunțat prin apel la 112 că se află o femeie de 35 de ani cu plagă înjunghiată toracică, în stare gravă, inconștientă. A fost trimisă o ambulanță B2 din Bârlad.Ajunși la fața locului, tânăra avea o plaga în zona inimii. A fost declarată decedată. Din păcate fost descoperită târziu de cei care au anunțat 112.” ne-a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

După comiterea crimei, polițiștii au răscolit câteva ore bune până au dat de autor, care este nimeni alticineva decât fostul soț al femeii ucise. Acesta se afla într-un bar dintr-o comună din apropiere, unde juca la păcănele și consuma bere, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acesta a fost încătușat și dus la audieri la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Autorul crimei are 45 de ani și se numește Galan D. O cunoscuse pe Cristina încă de când aceasta avea 14 ani, au construit o casă și au făcut patru copii. De la un timp, bărbatul începuse să dezvolte tulburări psihice, având o predilecție pentru incendieri. Vecinii ne-au spun că acesta a încercat de aproximativ zece ori să ardă casa și gospodăria. Pe 25 ianuarie 2021, bărbatul și-a dus la capăt “promisiunile”, dând foc casei, care a ars din temelii, nemaiputând fi salvat nimic.

Sătulă să suporte toate nebuniile bărbatului și rămasă fără un acoperiș deasupra capului, Cristina a dat divorț și s-a mutat din gospodăria în care a trăit mai bine de jumătate din viață cu Puiu, așa cum îl alinta aceasta. A obținut nu mai puțin de trei ordine de protecție pentru a scăpa de fostul soț gelos, dar cu toate acestea, Galan D a mers în seara de 3 februarie în casa unde se refugiase Cristina, iar sub pretextul că dorește să își vadă copiii, a intrat în casă, s-a luat la ceartă cu fosta soție, după care a înjunghiat-o în inimă. Până să ajungă medicii de pe ambulanță, din cauza hemoragiei masive, femeia și-a dat sfârșitul. Mai grav e că, la scenă a participat și fiul cel mic al celor doi, în vârstă de doar patru ani.

Galan D. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Bărbatul riscă să ispășească o pedeapsă de până 25 de ani dacă va fi găsit vinovat.