Consilier local PNL, la Primăria Vaslui, beat turtă, s-a luat la “trântă” cu sărărița

Sorin Cârlan, consilier local PNL în Consiliul Local al Primăriei Vaslui a părăsit aseară sediul local al PNL, s-a urcat la volanul mașinii personale, cu intenția de a ajunge acasă. Nu prea a contat că înainte consumase o cantitate însemnată de  alcool… ”Curajul” individului a dat în clocot când în cale i-a ieșit o mașină de deszăpezire, pe care ”a atacat-o ” fără nici-o reticență. Motivul vitejiei l-au aflat polițiștii, cu ajutorul alcooltestului: 1.13 mg/l alcool pur in aerul expirat. Din fericire, nimeni a fost rănit. Consilierul s-a ales cu dosar penal.

Duminică seara, la ora 19.43, la numărul unic de urgență 112, era anunțat un eveniment rutier pe str. Ceramica, in care au fost implicate un autoturism si un utilaj de deszapezire.
”Autoturismul (înmatriculat in Bucuresti) condus de un barbat de 43 de ani din Vaslui, cu permis valabil, se deplasa din directia str. Ceramamica spre suburbia Rediu. Testat cu aparatul alcooltest, a reieșit că acesta avea o alcoolemie de  1.13 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Utilajul (înmatriculat in Bacau) se deplasa din sens opus si era condus de un barbat de 62 de ani din judetul Bacau. Din primele cercetări efectuate, se pare că, autoturismul a patruns pe contrasens, unde a acrosat lama de deszapezire a utilajului. Cauza exactă a producerii  evenimentului rutier va fi stabilită odată cu finalizarea cercetărilor în cauză”, ne-a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Conform legislatiei din Romania, o alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

La accident a intervenit și detașamentul de pompieri Vaslui cu o autospecială de stingere, echipată cu modul pentru deblocare/descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate,  pompierii  asigurând măsuri PSI. Inițial, conducătorul autoturismului a refuzat transportul la o unitate medicală.

One thought on “Consilier local PNL, la Primăria Vaslui, beat turtă, s-a luat la “trântă” cu sărărița

Comentariile sunt închise.