Prezență extrem de slabă la votul pentru alegerile parlamentare

Dezinteres total al vasluienilor pentru alegerile parlamentare de astăzi, când  420.028 de persoane cu drept de vot erau aşteptate la urne, pentru a alege pe cei trei senatori şi şapte  deputaţi care vor ajunge în Parlament şi ne vor hotărî destinele în următorii patru ani. Până la închiderea urnelor au votat doar  98.920  vasluieni. Adică un procent de 23,55 %, cu aproape 10 procente mai puțin ca la alegerile precedente.

Cauza acestei absenţe pare a fi o reacţie de respingere faţă de politică, în general, şi faţă de partide şi candidaţi, în particular, aceştia nereuşind să le aducă oamenilor  la cunoştinţă o ofertă electorală atractivă.

Votul pe liste, promisiunile electorale neonorate de-a lungul timpului, neîncrederea în partidele politice, au creat creat o atitudine clară de respingere a populaţiei.

Orice ar spune unii sau alţii, oamenii nu au ieşit la vot nu din nepăsare sau din ignoranţă, ci pentru că le este lehamite, pentru că nu au încredere, pentru că nu sunt convinşi de buna-credinţă a celor care sunt în fruntea listelor. S-a înrădăcinat ideea că fiecare om politic îşi doreşte un loc călduţ în Parlament pentru avantajele proprii  şi nu pentru binele cetăţeanului, iar reacţia s-a văzut astăzi.

Absenţa populaţiei de la urne este un vot de blam, de care partidele şi cei care vor obţine un loc în Parlament ar  trebui să ţină cont în următorii ani.