Conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, depistat de poliţişti la Ghermănești

La data de 6 octombrie, ora 15:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși – Secția 4 Poliție Rurală Huși au depistat în trafic, pe raza localității Ghermănești, comuna Drânceni, județul Vaslui, un autovehicul înmatriculat în județul Bacău, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului de 27 de ani, din Ghermănești, comuna Drânceni, a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

 Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

 Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.