Codul galben de viscol a fost prelungit până duminică noapte.Cod galben de ger în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenționarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe.Pentru umătoarele trei zile, meteorologii au emis şi un Cod galben de ger pentru întreaga țară, temperaturile urmând să scadă până la minus 16 grade pe timpul zilei și minus 25 de grad noaptea.

Potrivit ANM, în intervalul 7 ianuarie, ora 10:00 — 8 ianuarie, ora 22:00, în estul și sud-estul țării, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând și troienind zăpada.

În special în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) și pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în Carpații Meridionali și Orientali, temporar va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Județele aflate sub Cod galben sunt Vaslui, Bacău,Suceava, Neamț, Iași,  Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Bistrița, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău,  Ialomița, Călărași și Constanța.

De asemenea, ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în regiunile centrale și în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.