Microbuz înmatriculat în Vaslui, răsturnat la Bacău

Un microbuz înmatriculat în Vaslui s-a răsturnat și a ajuns într-o râpă, în comuna Helegiu, lângă municipiul Onești, din județul Bacău. Accidentul, care a avut loc duminică dimineață, pe Drumul Național 11 (DN11), s-a soldat cu un mort și cinci răniți, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău. Patru dintre ocupanții microbuzului erau din Vaslui.

Un microbuz în care se aflau șapte persoane a intrat într-un cap de pod, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile. De la fața locului au fost preluate 6 victime adulte, patru bărbați și două femei. Toate victimele au fost transportate la CPU Onesti. În urma manevrelor de resuscitare o victimă a fost declarată decedată. Este vorba de un bărbat neidentificat, de circa 65 ani. Cinci persoane sunt conștiente, cu politraumatisme”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maior Andrei Grecu
Polițiștii au deschis dosar penal și urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul. Din primele informații, cauza probabilă a nefericitului eveniment pare să fi fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum.