Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE) sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui

Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE) sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Vaslui. Aceștia au fost propuși și votați în această seară, în cadrul unei punct suplimentar introdus pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean.

Nemulțumiți de faptul că punctul a  fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, la dezbaterea proiectului nu au participat consilierii PNL , dar nici cei ai uniunii USR PLUS, care au părăsit sala de ședințe înainte ca proiectul de hotărâre să fie  pus în discuție.

Motivele PNL au fost  cel puțin puierile:  cu doi consilieri nevalidați, reprezentanții PNL au afirmat că propunerea lor pentru cele două funcții de vicepreședinte ar fi fost tocmai cele două  persoane care inițial nu au  intrat în componența Consiliului Județean, dar au considerat și că alegerea vicepreședinților nu constituie o urgență.

Cei trei reprezentanți au USR-PLUS  nu și-au motivat inițial plecarea, dar au făcut-o pe rețelele de socializare, afirmând că ”argumentul nostru a fost de natură principială, nu este normal ca proiectele de hotărâre să nu respecte termenul legal de comunicare, fără nicio excepție”.

Nici unii, nici ceilalți, se pare că nu au ținut cont de motivația președintelui CJ, Dumitru Buzatu, care a invocat necesitatea numirii vicepreședinților, pentru a nu se crea un vid legislativ în condițiile în care, din motive obiective,  președintele Consiliului Județean,  nu își poate îndeplini atribuțiile. Referindu-se strict la ședințele de Consiliu Județean, consilieriii (mai noi și mai vechi) ”au uitat” că funcția reprezintă, de fapt, responsabilitatea unei întregi instituții administrative, cu un rol major în buna funcționare a județului.

În Consiliul Judeţean PSD are 14 reprezentanţi, PNL a obţinut 12 mandate, Alianţa USR PLUS are trei consilieri, iar ALDE -Pro România, cinci reprezentanţi.

Consilierii județeni care au rămas , au propus membri și au validat componența celor  patru comisii de
specialitate, în principalele domenii de activitate. Acestea sunt Comisia juridică şi de disciplină, administraţie publică locală şi coordonarea consiliilor locale, Comisia pentru strategii, prognoze, programe de dezvoltare economicosocială, buget-finanţe şi integrare europeană,  Comisia de dezvoltare urbanistică şi amenajarea teritoriului, protecţia mediului înconjurător şi turism, administrarea domeniului public şi privat de interes
judeţean și Comisia pentru protecţia socială, protecţie copii, învăţământ, sănătate şi familie, cultură, culte şi sport.

”Eu sper ca și reprezentanții din opoziție vor înțelege că trebuie să conlucrăm pentru realizarea atribuțiilor care ne revin. (…) Sper să se înțeleagă că activitatea noastră trebuie să se desfășoare într-un mod coordonat și nu mă îndoiesc că seriozitatea va fi o caracteristică a activității noastre, în mandatul care urmează.”, a spus la final Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.                   (Mihaela Zărnescu)