Carte de identitate falsă, ascunsă în borseta unui cetățean moldovean

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte de identitate falsă, procurată de un bărbat din Republica Moldova, cu scopul de a-și găsi un loc de muncă în Germania.

În ziua de 02 octombrie a.c., în jurul orelor 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița — I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în țară, pasager într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul moldovean Radion S., în vârstă de 25 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei și au descoperit, în borseta acesteia, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au stabilit că documentul românesc este fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenționa să ajungă în Germania și urma să se folosesască de cartea de identitate falsă pentru a găsi un loc de muncă pe teritoriul acestui stat. Totodată, persoana în cauză a menționat că procurase documentul de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.