Băutura la volan, boală grea pentru vasluieni!

La data de 10 martie 2024, ora 07.39, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de patrulare și supraveghere trafic rutier pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Olt, condus de către un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

           **

La data de 10 martie 2024, ora 16.40, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de patrulare și supraveghere trafic rutier în satul Buda, comuna Oșești, județul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Satu Mare, condus de către un bărbat de 34 de ani, din comuna Oșești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

***

La data de 10 martie 2024, ora 23.05, polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de patrulare și supraveghere trafic rutier pe strada Decebal, din municipiul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Pușcași.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

****

La data de 11 martie 2024, ora 23.30, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale, pe strada Hotin din municipiul Bârlad.  

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au stabilit că un tânăr de 21 de ani, din Bârlad, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare pe strada Hotin, acroșând alte două autoturisme oprite. Conducătorul auto a fost testat alcoolcopic, rezultând o valoare de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, tânărul figurează cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

One thought on “Băutura la volan, boală grea pentru vasluieni!

Comentariile sunt închise.