Bătrână de 81 de ani, salvată de pompieri

Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit în această seară cu două autospeciale și două echipaje specializate pentru deblocarea ușii unei persoane de sex feminin, în vârstă de 81 ani, care nu răspundea de câteva zile la ușă și nici la telefon.

Pompierii bârlădeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru deblocare / descarcerare și o autospecială de intervenție la înălțime, pe strada Republicii, zona Stadion, bloc Q110 (bloc de garsoniere), la etajul patru.
La sosirea echipajelor de intervenție s-a incercat intrarea în apartament prin balcon, cu ajutorul autoscării mecanice. Nu s-a reușit acest lucru din cauza autoturismelor parcate pe ambele părți ale străzii, autoscara neavând loc.
S-a luat decizia de pătrundere în apartament prin deblocarea ușii. După ce au pătruns în apartament, pompierii au găsit în locuință o femeie în vârstă de 81 ani, căzută cu fața în jos, dar în stare de conștiență.
Pacientei i s-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad, pentru investigații suplimentare.