Incendiu puternic în Cartierul Dric din Huşi

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara , la o casă din Cartierul Dric din municipiul Huşi, flăcările extinzându-se la o locuinţă învecinată, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, la faţa locului au  intervenit patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu 16 subofiţeri şi doi ofiţeri, acţiunea fiind coordonată de comandantul Secţiei de Pompieri Huşi, maior Bogdan Apetrei.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la acoperişul uneia dintre locuinţe şi către acoperişul celei de-a doua case. În una dintre locuințe au fost găsite șase butelii, dintre care patru sunt de proveniență rusească. Două dintre butelii arseseră. Au ars aproximativ 250 mp acoperiș din tablă pe astereală din lemn, mobilierul din patru camere și diverse textile.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spații închise”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
În urma incendiului nu au fost înregistrate victime. O femeie a suferit un uşor atac de panică.