Evenimente în lanţ pentru pompierii bârlădeni

În dimineaţa zilei de astăzi, pompierii bârlădeni au fost solicitați să intervină în localitate, pe str. Victor Ion Popa, bl. Nr. 1, pentru deblocarea unei persoane. La fața locului au fost deplasate două autospeciale, una pentru deblocare / descarcerare și o ambulanță tip B2 – EPA. În apartamentul situat la etajul 1, pompierii au găsit prăbușită în hol, o persoană de sex feminin, în vârstă de 86 ani care căzuse şi îşi fracturase un picior.  În timp ce victimei i se acorda primul ajutor medical, pompierii au simțit miros de fum și au cercetat zona.
La apartamentul situat la parterul scării de bloc, izbucnise un incendiu. A fost solicitată o autospecială de stingere cu apă și spumă, care a ajuns la fața locului în trei minute. Incendiul a fost localizat și lichidat în 15 minute. Au ars: un dormitor, un pat, un șifonier, un TV și diverse textile. A fost deteriorată tencuiala de pe un hol.
Proprietarul apartamentului, o femeie în vârstă de 45 ani, a declarat că în apartament locuiau doi chiriași, care abia plecaseră la serviciu. Nu au fost victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului: fumatul in locuri neprotejate corespunzător.