Angajata unei primării din județul Vaslui obține daune morale de 30.000 de lei! A fost hărțuită și discriminată

A avut nevoie de un proces pentru a se întoarce la locul de muncă după concediul de maternitate, iar apoi a fost hărțuită de către primar. Secretarul comunei Stănilești din județul Vaslui a câștigat acum în instanță daune morale de 30 de mii de lei. 

În 2018, Mihaela Şălaru, secretarul comunei, a câştigat în instanţă dreptul de a-şi relua activitatea după încetarea concediului de maternitate. Primarul care era atunci în funcţie, Liviu Zaharia(PNL), îi blocase acest drept, iar după întoarcerea acesteia la serviciu a început să o hărțuiască.

Femeia a început o acţiune pentru constatarea discriminării și a hărţuirii la locul de muncă, iar în final instanţa a obligat în solidar primăria şi pe fostul primar la plata daunelor morale de 30.000 de lei.

În plus, fostul primar a fost obligat să publice într-o publicație locală un text prin care îi cere scuze funcționarului.

Judecătorii au apreciat că secretarul comunei a fost denigrat permanent, i s-au adus acuzații false și a avut parte de un tratament discriminatoriu, fapt pentru care i-a afectat imaginea și sănătatea.