Amendă record pentru un vasluian, după ce „a uitat” să-și plătească tv-ul luat din Germania

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Huși, județul Vaslui, nu a plătit ratele unui televizor cumpărat în Germania, sperând că autoritățile nu îi vor da de urmă. Însă, a avut parte de o mare surpriză,  autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare în vederea recunoaşterii şi executării de către autorităţile române a unei sancţiuni dispuse pe teritoriul german împotriva bărbatului.

Bărbatul trebuie să plătească o amendă în valoare de 5.470 de euro, hotărârea fiind rămasă definitivă încă din decembrie 2016, scrie Adevarul.ro. Concret, în data de 7 martie 2016, acesta, împreună cu un complice, rămas neidentificat, s-au deplasat magazinul Euronics XXL Mega Company din Tuttlingen unde a anunţat că doreşte să achiziţioneze un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook.
Faţă de vânzătorul consultant, condamnatul a pretins că ar dori să încheiere un contract de împrumut pentru finanţarea preţului de cumpărare. După rezolvarea formalităţilor de solicitare a contractului de împrumut, a distras atenţia vânzătorului consultant, în timp ce complicele necunoscut a sustras documentele necesare finanţării, astfel încât, conform intenţiei condamnatului, nu a putut fi realizat contractul de împrumut, în schimb i s-a permis în urma înşelăciunii să ia marfa cu el fără să o plătească. Conform intenţiei iniţiale, condamnatul a rămas şi ulterior dator cu plata mărfii”, se menţionează în hotărârea transmisă instanţei de la Huşi.
Va obliga persoana solicitată Manole Iulian Valeriu la plata sumei de 23.829 de lei amendă administrativă, care se va face venit la bugetul de stat al României. În baza art. 247 lit. a din Legea nr. 302/2004, instanţa va dispune comunicarea prezentei hotărâri către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare Internaţională în Materie Penală şi către autoritatea emitentă Oficiul Federal de Justiţie al Republicii Federale Germania-Bundesamt fur Justiz”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Huşi.