Amendă de 8.000 de lei pentru o fabrică în care un angajat a fost strivit de un panou metalic

O fabrică de mobilă din oraşul Negreşti a primit o amendă în valoare de 8.000 de lei după ce un muncitor a fost strivit de un panou metalic cu o greutate de aproximativ o tonă.

“Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii referitoare la autorizarea şi exploatarea instalaţiilor care funcţionează sub incidenţa ISCIR şi pentru adoptarea unor soluţii neconforme în ceea ce priveşte transportul materialelor”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul Constantin Harja din cadrul ITM Vaslui.

Incidentul s-a petrecut pe data de 14 iunie, când bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

“Pe data de 14 iunie, la ora 07.38, Poliţia oraşului Negreşti a fost sesizată cu privire la faptul că la o societate de pe raza localităţii o persoană a fost vătămată. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la serviciu, unui bărbat de 44 de ani, din oraşul Negreşti, i-ar fi căzut, din chinga unui motostivuitor, un ansamblu metalic de aproximativ 900 de kilograme, în zona şoldului şi a picioarelor. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au demarat cercetări în acest caz, urmând să stabilească măsurile legale. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu