O adolescentă din Vaslui a reuşit să obţină cea mai mare notă la examenul pentru admiterea la facultate, în Spania

O adolescentă din Vaslui a reuşit să obţină cea mai mare notă la examenul pentru admiterea la facultate, în Spania. Bianca va urma Psihologia la Universitatea din Valencia şi îşi doreşte să rămână în străinătate.

Bianca a studiat în Calpe, provincia Alicante, unde s-au stabilit părinţii ei în urmă cu aproape 20 de ani. Anul acesta a fost aleasă şi Dama de Honor la serbările oraşului. S-a integrat rapid si a devenit cea mai buna eleva. Bianca Hanganu: Am obținut nota cea mai înaltă în faza obligatorie din examenele finale pentru acces la universitate.

– Te așteptai?

– Nu mă așteptam să mă sune chiar pe mine pentru că mai era o colegă cu note asemănătoare și a fost o surpriză că m-a sunat să iau premiul acesta.

– Ce o să faci mai departe?

– Acum în septembrie mă duc în Valencia, vreau să fac psihologie.

A muncit mult însă, pentru a obţine un asemenea rezultat. Lilian Hanganu, tatăl Biancăi: Punea ceasul la 7, întrebam soția unde pleacă și spunea că s-a trezit să învețe și la 1.30 – 2.00 se culca. Primarul din calpe, Ana Sala: Este o bursă de 2000 de euro pe care Clubul Rotary o oferă celui mai bun elev. Primăria de asemenea premiază în fiecare an pe cei mai buni absolvenți și de fiecare dată este câte un elev briliant român sau româncă.Bianca, la fel ca mulţi alţi tineri români brilianţi, îşi doreşte să rămână în Spania. Sursa stiri.tvr.ro