Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în vizită în județul Vaslui

Primul popas l-a făcut în municipiul Huși, unde a avut o întrevede cu autoritățile locale, fiind întâmpinat de vicepremierul Ana Birchall, prefectul Eduard Andrei Popica, primarul Ioan Ciupilan și deputații Adrian Solomon și Aurel Căciulă.

Excelența Sa, Hans Klemm, s-a arătat interesat de situația socio-economică a municipiului Huși, la final, primind din partea primarului Ioan Ciupilan un album foto cu istoria zonei.
A urmat o vizită la Cimitirul Evreiesc din localitate, devastat în urmă cu trei săptămâni.
Ambasadorul SUA în România a mulţumit autorităţilor locale pentru felul în care s-au mobilizat pentru a condamna actele de vandalism de la Cimitirul Evreiesc.
Vicepremierul Ana Birchall a precizat, la rândul său, că se fac toţi paşii necesari pentru repararea mormintelor, dar că se aşteaptă permisiunea procurorului de caz.

„Toţi paşii necesari pentru a putea fi reparate aceste morminte sunt făcuţi, doar se aşteaptă linia verde de la autorităţile legale. După cum ştiţi, este o cercetare şi până când procurorul de caz nu spune că se poate intra, legal nu se poate face acest lucru. Asemenea acte de vandalism, de antisemitism nu caracterizează România, nu caracterizează Vasluiul, nu caracterizează Huşiul şi huşenii. Din contră, vă pot spune că asemenea acte nu fac casă bună cu românii, cu huşenii cu vasluienii. (…) Şi personal condamn asemenea acte de vandalism, asemenea acte antisemite, asemenea acte care arată o latură care cu siguranţă nu ne caracterizează”, a menţionat Ana Birchall.
Un alt popas făcut de Hans Klemm a fost la Episcopia Hușilor, unde s-a întâlnit cu PS Ignatie, Episcopul Hușilor, după care a vizitat Domeniul viticol Averești.
Un ultim popas va fi făcut la Bârlad, unde se va întâlni cu autoritățile locale și va vizita Colegiul Național ”Ghe. Roșca Codreanu”, Muzeul și Teatrul ”V.I.Popa”.