Lungul drum al ”țigărilor de la ruși”, întrerupt de polțiștii de frontieră (video)

Polițiștii de frontieră ieşeni au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, cantitatea de 40.000 ţigarete de contrabandă  în valoare de aproximativ 20.000 de lei, transportate de către un cetăţean român cu ajutorul unui autoturism.

 În data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 00.50, poliţiştii de frontieră ieşeni, pe timpul activităţilor specifice desfăşurate, au oprit pe raza localităţii Uricani – Miroslava, judeţul Iaşi, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în judeţ.

În interiorul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate ţigarete de contrabandă. Polițiștii au condus persoana şi autovehiculul la sediul serviciului pentru efectuarea unui control amănunţit.

Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului, 40.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 20.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Bărbatul a declarat faptul că a achiziţionat ţigaretele din judeţul Suceava cu scopul de a le comercializa în municipiul  Iași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit 3800 de ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 1000 de lei, ascunse în stâlpii unii microbuz.

În data de 01 octombrie 2021, în jurul orei 21.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean român, I.S., în vârstă de 49 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei.

În urma verificărilor amănunţite, echipa mixtă a descoperit ascunsă, în stâlpii din spate ai caroseriei microbuzului, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.800 de ţigarete (190 pachete de ţigări). Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 1000 de lei a fost indisponibilizată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întrucât bărbatul a mai fost depistat în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal în ţară bunuri accizabile.