Activitățile preventive ale Jandarmeriei și stadiul irigațiilor, subiecte ale ședinței de Colegiu Prefectural

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a condus joi, 31 august, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.  Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi au fost legate de activitățile preventiv- educative, desfășurate de personalul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, și stadiul aplicării udărilor în campania de irigaţii 2017 în judeţul Vaslui. 

În prima parte a ședinţei, inspectorul șef al IJJ, Gheorghiță Păvăloaiea, a făcut referire la programele de prevenire derulate în acest an, precizând că instituția pe care o coordonează este implicată în peste 200 de activități legate de programele ”Spațiul public este al tuturor!”, ”Invitaţie la Fairplay”!, ”Şcoala în siguranţă!”, ”Adolescenţă fără delincvenţă!”, ”Fii conştient, nu dependent!”, ” Împreună pentru siguranță!” și ”Jandarmul- prietenul care la nevoie se cunoaște”.
”Datorită eficienței activităților preventive desfășurate, pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice de amploare nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Populația a fost informată cu privire la cadrul legislativ în domeniu și s-a conformat recomandărilor forțelor de ordine, ceea ce a contribuit la realizarea climatului de ordine și siguranță publică necesar desfășurării evenimentelor din spatial public”, a declarat Gheorghiță Păvăloaiea, inspectorul șef al IJJ Vaslui.

În ceea ce privește sistemul de irigații, suprafața totală, din administrarea Unității de Administrare Vaslui a ANIF, amenajată cu lucrări de irigaţii este de 29.926 ha, cea cu lucrări de desecare este de 41.653 ha și cea amenajată cu lucrări de combaterea eroziunii solului este de 195.600 ha.
”Suprafața totală irigată în campania de irigații 2017 în județul Vaslui este relativ mică, comparativ cu suprafața de 14.317 hectare, pregătită la începutul campaniei de irigație de către Unitatea de Administrare Vaslui. Acest fapt se explică prin căderea la timp și în cantități apropiate de cele normale a precipitațiilor, în special în zona amenajării Albița-Fălciu”, a spus Sandu Damian, reprezentantul ANIF Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.