Activitățile de prevenire a delincvenței juvenile în mai multe unități școlare din județul Vaslui

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, s-au întâlnit săptămâna aceasta cu elevii Școlii Gimnaziale Rebricea, Școlii Gimnaziale Draxeni, Școlii Gimnaziale ”Mihai David” Negrești și ai Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negrești, în cadrul săptămânii ”Școala altfel : Să știi mai multe, să fii mai bun!”. 

 Peste 90 de elevi, împreună cu 15 cadre didactice, au primit recomandări privind prevenirea violenței în școli, aspecte legate de fenomenul bullying, comportamentele antisociale generatoare ale delincvenței juvenile, consecințele comportamentului deviant și siguranța pe internet.

Totodată, au fost purtate și discuții pe linia prevenirii abandonului/absenteismului școlar.

Elevilor li s-a explicat ce  implică o infracțiune,  ce reprezintă răspunderea penală, tipurile de pedepse aplicabile minorilor, precum și ce înseamnă starea de recidivă.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Polițiștii vor continua activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și de  combatere a victimizării minorilor în mai multe unități școlare din județul Vaslui.