Accident grav la Tăcuta
La data de 27 noiembrie, în jurul orei 20.00, s-a sesizat prin apel la 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Focşeasca, comuna Tăcuta, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. La locul producerii acestuia s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit următoarele:
Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Tăcuta, conducea un autoturism pe drumul judeţean 246, din direcţia Tăcuta către localitatea Focşeasca. La intrarea pe un pod, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul a acroşat parapetul podului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorul auto, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vaslui pentru îngrijiri medicale, întrucât a suferit mai multe fracturi. De asemenea, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de accidente, Poliţia Română vă recomandă:
– planificaţi-vă din timp călătoriile;
– interesaţi-vă de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi;
– adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.