A plouat cu dosare penale de la Rutieră

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând normele rutiere în vigoare.

 În dimineața zilei de ieri, la ora 10:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ248, pe raza localității Duda, comuna Duda-Epureni, județul Vaslui, au oprit în trafic un vehicul de tip A.T.V, neînregistrat, condus de un bărbat în vârstă de 52 ani, din comuna Duda-Epureni.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca având eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule,  iar vehiculul nu este înregistrat conform prevederilor legale în vigoare.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1, din Codul Penal, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 334, alineat 1, din Codul Penal.

**

În cursul zilei de ieri, la ora 17:10, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Huși – Biroul Poliției Rutiere a depistat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului de 52 de ani din Huși a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

 ***

În aceeași zi, la ora 21:15, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier, pe drumul județean DJ244, pe raza localității Sărățeni, orașul Murgeni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 34 ani, din localitatea Sărățeni, care avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și prevenirii producerii accidentelor rutiere.