Muncă de Sisif pentru pompierii vasluieni! Doar astăzi au ars peste 200 de ha de vegetație

Două incendii puternice de vegetație au mistuit astăzi peste 200 de ha de teren în Comuna Banca și Dragomirești! Deși zilele trecute pompierii vasluieni făceau un apel disperat la populație pentru încetarea arderii vegetației uscate, se pare că nimeni nu ține cont de acest aspect.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, în sprijinul SVSU Banca, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Gara Banca, comuna Banca. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la vegetația uscată și se propagase la o liziera de salcâm. La intervenție, alături de pompieri și SVSU Banca au mai participat 15 localnici, dar și reprezentanții ocolului silvic. După aproximativ două ore și jumătate incendiul a fost lichidat.
Au ars aproximativ 80 hectare vegetație uscată și mărăciniș, precum și circa cinci hectare vegetație uscată din liziera de salcâm, reprezentanții ocolului silvic arătând ca arborii nu au fost afectați aproape deloc.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Detașamentul de pompieri Vaslui și Punctul de lucru Ivănești au intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și pădurea din localitatea Tulești, comuna Dragomirești. La intervenție au participat SVSU Dragomirești și încă 20 localnici mobilizați de primarul comunei. După aproximativ nouă ore incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 130 hectare vegetație uscată și mărăciniș, dintre care peste 30 hectare vegetație uscată din interiorul unei păduri.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

În urmă cu puțin timp, pompierii vasluieni au anunțat un alt incendiu, la Oșești

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui intervine cu forțe și mijloace specifice pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Pădureni, comuna Oșești. Există pericolul de propagare a incendiului spre o pădure.
Acțiunea este în desfășurare în aceste momente