Ora Pământului a stins luminile în Vaslui

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, Vasluiul păstrează tradiția de a îi oferi o pauză Pământului, realizând activități simbolice în ora în care este beznă pe străzi.

Ieri seară, în intervalul orar 20.30 – 21.30, vasluienii au participat la evenimentul anual ”ORA PĂMÂNTULUI”. Pentru o oră, în municipiul reședință de județ au fost stinse luminile, făcând astfel front comun în economisirea resurselor și protejarea căminului nostru comun: Pământul. ORA PĂMÂNTULUI este un eveniment global, la care participă fiecare dintre cei care conștientizează fragilitatea planetei noastre și faptul că resursele preponderent folosite în prezent pentru producerea energiei electrice nu sunt inepuizabile.

Ora Pământului este celebrată în fiecare an la Vaslui, locuitorii orașului închizând în ultima sâmbătă din luna martie lumina drept semn de solidaritate pentru planetă. Anul acesta, pentru a marca momentul, mai multe instituții din Vaslui au realizat activități alături de copii din oraș. Primăria municipiului, în parteneriat cu alte organizații, celebrează Pământul prin închiderea luminilor mai multor clădiri timp din o oră.