Femeia lovită ieri cu mașina de un tânăr fără permis a decedat

Victima accidentului de ieri după-amiază, o femeie în vârstă de 66 de ani a decedat. Incidentul s-a petrecut pe strada Racova din Vaslui. În momentul producerii accidentului, femeie stătea lângă un gard, alături de alte rude, când un tânăr fără permis a pierdut controlul volanului și a lovit-o în plin. Deși a fost tranportată de urgență la Iași, nu a mai putut fi salvată. Tânărul fără permis este anchetat acum pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și vătămare corporală din culpă.

“Polițiștii din cadrul Biroului Poliției Rutiere Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și vătămare corporală din culpă.

 În urma cercetărilor efectuate de polițiștii rutieri vasluieni s-a stabilit că în ziua de 7 august a.c., ora 14:50, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor s-a urcat la volanul unui autoturism înmatriculat în județul Vaslui, fără a avea acordul proprietarului și fără a deține permis de conducere, și l-a condus pe strada Racova din municipiul Vaslui, către strada Libertății. În zona Școlii Generale nr. 1 Vaslui, acesta a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a străzii şi a acroșat 3 pietoni care stăteau sprijiniți de fundația de beton a unui gard împrejmuitor.

În urma impactului, o femeie de 66 de ani din municipiul Vaslui a fost vătămată grav, fiind transportată la o unitate medicală de pe raza județului Iași, unde a decedat în cursul serii trecute. Celelalte 2 victime minore, în vârstă de 11, respectiv 14 ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au beneficiat de asistență medicală, fără a fi necesară internarea.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.” se arată într-un comunicat emis de IPJ Vaslui.