14 februarie: Tradiții și obiceiuri

Februarie este luna iubirii, iar ziua de Valentine’s Day este sărbătorită de toți îndrăgostiții. Filmele romantice, întâlnirile speciale și cadourile pentru persoana iubită sunt câteva dintre elementele ce definesc această zi specială. Legate de Ziua Îndrăgostiților există și numeroase superstiții, obiceiuri și tradiții, află ce trebuie și ce nu trebuie să faci pe 14 februarie.

Superstiții

Împrumutată din Marea Britanie, ziua de Sf. Valentin este specială pentru multe persoane, iar ca să te asiguri că totul merge prefect trebuie să ai în vedere și superstițiile care gravitează în jurul acesteia.

Una dintre superstițiile de Valentine’s Day spune că dacă în această zi găseşti o mănuşă, proprietarul acesteia îţi va fi alesul. Tot astfel, primul nume pe care îl auzi în această zi, va fi purtat de către cel sortit ţie. Mai mult, dacă pe de-asupra capului tău zboară o vrabie în această zi, te vei căsători cu un om sărac. Dacă zboară un sticlete, căsătoria va fi cu un milionar.

Tradiții

Valentine’s Day este o sărbătoare împrumutată din Marea Britanie, iar încă din anul 1800 a rămas tradiţia trimiterii unei felicitări. Primele felicitări de Sfântul Valentin erau confecţionate din dantelă şi satin, cu mesaje scrise de mână. Acesta conţineau simboluri ale iubirii precum trandafiri roşii, inimioare sau cupidoni, şi sunt trimise atât persoanelor iubite, cât şi celora pe care îi iubim în secret.

Obiceiuri

Dacă ziua de 14 februarie te prinde singur este un prilej bun de a îți afla sortitul. Se spune că în ziua de Sfântului Valentin, înainte de culcare, fetele trebuie să își pună sub perna o floare de coada şoricelului. Iar prima persoana pe care o vor vedea când vor pleca de acasă va fi viitorul soţ.

Tot în aceasta noapte, fetele nemăritate trebuie să înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-și visa ursitul. De asemenea, numele pretendenţilor unei fete sunt scrise pe bucăţi de hârtie care sunt învelite în lut şi puse în apă. Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţa conţine numele celui cu care fata se va mărita.