Ziua Învăţătorului, sărbătorită în conceptul ideii de dragoste de ţară

Pe 1 iulie, la Casa de Cultură Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a sărbătorit Zilele Învăţătorului, ca moment în care, la oră de bilanţ, după un an şcolar dominat de realizări excepţionale pentru învăţământul vasluian şi presărat cu numeroase provocări intelectuale, profesioniştii din educaţia judeţului merită apreciaţi. Evenimentul s-a desfăşurat  în ideea conceptului dragostei de ţară şi a valorilor tradiţionale româneşti, manifestarea organizatorii au venit îmbrăcaţi în costume populare, iar spectacolul a fost unul de excepţie, cu cântece şi dansuri populare, prezentate de ansamblurile de copii din şcolile şi cluburile din judeţ, copiii care, de-a lungul anului au câştigat numeroase premii la festivalurile şi concursurile de profil din ţară şi din străinătate.

„Este prilej de a reflecta la misiunea profesională a oamenilor şcolii, din ce în ce mai complexă şi mai dificilă, dar şi ocazie de a adresa cele mai profunde mulţumiri pentru munca susţinută, pentru dăruire, pentru profesionalism, pentru răbdarea cu care au trecut de-a lungul anilor peste atâtea şi atâtea probleme, crezând în misiunea lor socială cu

adevărat nobilă, tuturor dascălilor care au ajuns în pragul pensionării, la finalul unei cariere dedicată cu abnegaţie desăvârşirii intelectuale şi morale a aproapeluiŢ, a spus prof. Gabriela Plăcintă, inspectiorul general al ISJ Vaslui. Cu această ocazie, ISJ a premiat sute de dascăli care au obţinut reyultate remarcabile de-a lungul anului ăcolar care s-a încheiat. Premii special a primit şi echipa de inspectori ai ISJ Vaslui, precum şi meşterul popular Dan Horgan, de la Clubul Copiilor “Spiru Haret” din Bârlad. “A fost printre dascăli, a fost aproape de şcoală, dar încă nu e cadru didactic. De vreo doi ani, şansa a făcut să suplinească o jumătate de catedră, ca să dea mai departe o parte din pasiunea sa de-o viaţă. E un meşter popular cunoscut, a făcut mii de ore de voluntariat, ducând pasiunea mai departe prin intermediul copiilor, a participat la târguri, la expoziţii şi a câstigat numeroase premii alături de elevi. Dan Horgan, profesorul care nu e profesor, dar a îndrumat numerosi elevi, merită toată preţuirea noastră”, a spus prof. Gabriela Plăcintă.Deşi a lipsit de la festivitate, prefectul judetului Vaslui, Daniel Olteanu, prin intermediul purtătorului de cuvânt Mihaela Grădinaru, le-a mulţumit dascălilor pentru răbdarea si devotamentul cu care modelează caractere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.