Argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, pentru vasluianul Andrei Popa

Elevii din lotul olimpic de informatică al României s-au întors, sâmbătă seara, cu patru medalii – două de aur și două de argint – de la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Nicosia, Cipru, în perioada 27 iunie – 2 iulie. Echipa României s-a clasat, astfel, pe locul 2, după Bulgaria, dintr-un total de 11 țări participante, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES de Lumina Instituții de Învățământ.

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internațional de Informatică București și Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung, iar cele de argint de către Popa Andrei, elev la Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui și Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul pedagogic ‘Nicolae Bolcaș’ din Beiuș. Costin Andrei Oncescu a reușit performanța de a câștiga primul loc absolut, obținând 554 de puncte”, se arată în comunicat.

Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a și găzduit în 1993, la Constanța, prima ediție a competiției. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfășurat în România de două ori: în 2003 la Iași și în 2011 la Bistrița.(Sursa foto: Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.