Ziua Absolventului de Liceu – Vaslui, 2018

Joi, 24 mai, Vasluiul şi-a sărbătorit absolvenţii de liceu, promoţia 2018.  Emoţionanţi, emanând încredere şi speranţă, sute de absolvenţi s-au despărţit de colegi şi profesori în cadrul festiv  organizat de Primăria municipiului Vaslui. Şefii de promoţie au urcat pe scenă în aplauzele colegilor şi au predat „cheia succesului” generaţiei următoare. “Acesta este, pentru noi, un nou început. Drumul nostru abia acum începe”, a spus Raluca Popa,, şefa de promoţie a acestei generaţii, care a reuşit să termine anii de liceu cu media generală 10.00.  Nu au lipsit urările şi ultimele sfaturi date tinerilor de către autorităţile prezente

Primăria municipiului Vaslui a organizat şi în acest an sărbătoarea, devenită tradiţională deja,  Ziua Absolventului de Liceu, un eveniment în care sunt omagiați elevii claselor a XII-a din instituțiile de învățământ vasluiene, alături de cadrele didactice care i-au îndrumat și de conducerea unității școlare.

Pentru câteva ore, absolvenţii claselor a XII-a din cele șapte licee vasluiene s-au îmbrăcat în „uniforma” absolventului: robă, togă şi eşarfă cu inscripţia liceului. Însoţiţi de majorete şi muzică de fanfară, adolescenţii au mărşăluit pe străzile din Vaslui, şi s-au oprit în Piaţa Civică al oraşului. Pe scena improvizată la picioarele statuii lui Ştefan cel Mare i-au aşteptat reprezentanţii Primăriei, ai Consiliului Judeţean, ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi şefii celor cinci unităţi de învăţământ liceal din judeţ. Rând pe rând, pe scenă au urcat şefii de promoţie ai fiecărui liceu:

Autoritățile le-au transmis tinerilor felicitări, dar și ultimele sfaturi. .

”Distinși liceeni, mă bucur și totodată mă simt onorat să mă aflu alături de voi cei care veți face un pas mare de la adolescență la maturitate, în calitate de subprefect al județului Vaslui. Iată că ne aflăm astăzi la cea de a IX-a ediție a zilei Absolventului de liceu – ziua voastră, savurați din plin aceste momente pentru că urmează examenul de bacalaureatul, si apoi, pentru mulți dintre voi, admiterea la facultate. Nu uitați de unde ați plecat, nu uitați că sunteți vasluieni Să ne faceți să fim mândri de voi și țineți minte că profesorii voștri se vor bucura de succesele și realizările voastre viitoare, din acest motiv va trebui ca ori de câte ori îi veți întâlni, să le mulțumiți și să le arătați stima voastră. Merită respectul nostru al tuturor pentru eforturile pe care le fac. Totodată nu trebuie să-i uităm pe părinți cărora astăzi trebuie să le mulțumim pentru răbdarea și eforturile investite, cei care cu nostalgie privesc cum copii s-au maturizat și se îndreaptă spre viitoarele cariere. Indiferent ce veți face de acum înainte să dați dovadă de seriozitate și să arătați tuturor că la Vaslui au fost educați tineri de succes. În încheiere vă urez tuturor Baftă la examenul de Bacalaureat și aș dori să aplaudăm părinții și profesorii cărora le datorăm prezența noastră a tuturor astăzi aici”, le-a transmis subprefectul Mircea Gologan absolvenților.

”Ne întâlnim în acest spațiu emblematic al urbei, la un eveniment așteptat cu emoție de toată suflarea vasluiană, căci sărbătoarea acestei zile este trăită laolaltă – absolvenți, părinți, dascăli și… noi toți – martori de zi cu zi ai eforturilor și strădaniilor acestora.Ajunși în pragul unei superbe maturități, voi bateți la porțile intrării în viață și, înzestrați cu valoarea ce v-a fost sădită în anii de școală, priviți încrezători spre viitor. Gândul vostru trebuie să se oprească astăzi asupra dascălilor voștri – truditorii tăcuți ai catedrei, care, cu risipă sufletească și știință de carte, v-au însoțit devenirea, uitând de-ale lor și de ai lor. Acești oameni v-au atins viața: v-au învățat carte, v-au ajutat să credeți în visele voastre, v-au zidit încet și temeinic. Nu aveți cum să-i uitați astăzi pe părinții voștri: numele lor este sacrificiu, dăruire și iubire. Au trudit și au strâns din dinți pentru ca voi să ajungeți oameni adevărați, cu care să se mândrească. Dascălilor și părinților voștri să le aduceți prinosul recunoștinței fără sfârșit!

Dragii mei absolvenți, sunt mândru de voi pentru că, în spatele bucuriei voastre, descopăr voința de a reuși în viață. Voi lăsați, astăzi, în urmă liceul și vă îndreptați spre noi orizonturi, spre noi statute, dar vă veți întoarce pașii mereu, căci amintirile vă vor stăpâni, încărcate de parfumul atât de special al anilor de liceu. Să credeți în forțele voastre și să vă lăsați mereu atinși de credința în lumină și speranță. Noi credem în voi pentru că ne-ați dovedit că aveți curajul, puterea și cunoștințele necesare pentru a vă construi ziua de mâine. Trăiți-vă visul, aduceți-vă lumea la picioare, dar, cândva, reveniți acasă, în Vasluiul părintesc, acasă, în Vasluiul care vă așteaptă și are nevoie de voi!”, le-a spus absolvenților și Vasile Pavăl, primarul orașului. 

După discursul autorităților au urmat prezentarea celor șase șefi de promoție care, potrivit tradiției, au predat cheia liceului șefilor de promoție de la clasele a XI-a.

  1. Iată și șefii de promoție din acest an: 
  2. LICEUL TEORETIC  „M.KOGĂLNICEANU” VASLUI  -POPA RALUCA, 10,00
  3. COLEGIUL ECONOMIC „ANGHEL RUGINĂ” – LUCA DENISA EMANUELA , 9,86
  4. LCEUL CU PROGRAM SPORTIV – PONEA EDUARD FLORIN, 9,03
  5. LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIȚĂ” – DUBLEA ADRIAN ,  9,96
  6. LICEUL TEHNOLOGIC „ION MINCU” – CHIPCEA DIANA GEORGIANA , 9,76
  7. LICEUL „ȘTEFAN PROCOPIU” – MARDARE AMINA MĂDĂLINA , 9,88

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.