Vin ploile. Ce vreme ne așteaptă în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 17 județe din sudul, centrul și estul țării, valabilă începând de duminică, ora 15,00, până luni, la ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile din sudul, centrul și estul țării, unde va ploua pe arii extinse. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, în nordul Munteniei, precum și în jumătatea sudică a Moldovei, cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

În după-amiaza zilei de duminică se vor semnala descărcări electrice și, izolat, intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină.

Sub atenționarea Cod galben se vor afla, total sau parțial, județele: Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Buzău, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova,

Reprezentanții ANM precizează că în restul Munteniei, inclusiv în municipiul București, în Dobrogea și în jumătatea de nord a Moldovei se vor cumula, în general, cantități de apă de 15-20 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.