Poliția Română a emis o atenționare pentru jucătorii de Pokemon GO

„Puteți găsi Pokemonii, respectând în același timp reguliile de circulație și protejându-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!” e mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Pokemon GO, cel mai nou trend în materie de jocuri pe mobil, lansat de Nintendo 6 iulie pe iOs si Android, a creat o adevărată isterie în rândul tinerilor. Jucători din toată lumea se organizează în grupuri şi pleacă în căutarea personajelor devenite faimoase odată cu lansarea, de către Nintendo, acum 20 de ani, a francizei Pokemon. Milioane de oameni se plimbă prin oraşe cu ochii în aplicaţia deschisă pe smartphone în căutarea pokemonilor..
Scopul jocului e să aduni cât mai mulți pokemoni. Vei reuși să faci asta doar dacă te plimbi cat mai mult pe jos, întrucât personajele din aplicație sunt răspândite aleatoriu prin diverse locuri.
Trebuie de ştiut şi faptul că aplicaţia solicită toate resursele telefonului şi are acces la un volum uriaş de date personale.
Pokémon Go foloseşte în acelaşi timp camera foto a telefonului, semnalul GPS, iar luminozitatea ecranului trebuie să fie setată la valoarea maximă. De asemenea, foloseşte traficul de date şi consumă în jur de 100 de MB pe oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.