VIDEO Sute de vasluieni, deranjați sâmbătă dimineața de membri AUR. Au ieșit cu boxa la maxim prin oraș

Deși mai este mult până la alegeri, câțiva simpatizanți ai AUR din localitate s-au „înarmat” sâmbătă dis-de-dimineață cu o boxa şi un microfon şi au plecat prin centrul orașul să-i convingă pe localnici cât de mult trebuie apreciată activitatea parlamentară a deputatei Raisa Enachi. Deputat, care nu în urmă cu puțin timp, declara despre vasluieni că “nu au ce să mănânce, nu au apă, sunt săraci și disperați”.

Inspirați de colindătorii care au brăzdat orașul în lung și lat cu boxele portabile, câțiva membri AUR au pornit dis-de-dimineață la pas, prin centrul orașului, cu o boxă portabilă, în care se auzea la maxim melodia lui Nicu Alifantis – Trăiască România! Naționalismul lor debordant a deranjat sute de vasluieni care credeau că în sfârșit au scăpat de urătorii gălăgioși cu boxe la purtător. Se pare că scopul principal al acțiunii, așa cum au declarat pe pagina de socializare a partidului, a fost acela de a face cunoscută activitatea deputatului AUR de Vaslui, Raisa Enachi. Nu în urmă cu puțin timp, acesta îi considera pe cei care au votat-o săraci și disperați, iar percepția acesteia despre vasluieni era că…nu au ce să mănânce, nu au cu ce să își trimită copiii la școală, nu au apă, iar locuitorii se încălzesc la butelia de gaz. Interesant este faptul că Raisa Enachi, originară din Republica Moldova, rătăcită pe listele AUR din Vaslui, abia știe să scrie românește, dar cunoaște în detaliu problemele din județ, iar acum, mai nou, dorește și aprecieri din partea vasluienilor!

Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează constravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei.