Consilierul local Barbu Alexandru: “HOȚII STRIGĂ “HOȚII!””

Venită de peste Prut, într-o ultimă tentativă de a desluși întortocheatele taine ale limbii române, doamna deputat AUR de Vaslui a făcut ieri o postare, dând rău de tot cu mucii în fasole. Pe scurt, prin postarea la care fac referire, înainte de a fi ștearsă, doamna deputat le arăta vasluienilor ultima sa factură Aquavas de la Biroul Parlamentar de pe strada Traian, factură unde are de plată 41,76 de metri cubi, deși însăși dumneaei declarase un consum, mai mare, de 45 de metri cubi.

Neînțelegând sub nicio formă raționamentul șefei celor care se autointitulează “patrioți” de a-l acuza de hoție pe furnizorul local al apei potabile, am început să studiez problema, aflând următoarele detalii pe care vasluienii sunt convins că își doresc să le afle:

– În ultimele 11 luni, doamna deputat a declarat cantitatea totală de aproape 4 metri cubi de apă!!!

– La ultima autocitire, mânată de vreun soi de remușcare patriotică, doamna deputat a declarat 45 de metri cubi de apă!

– Pe cale de consecință, conform ultimei facturi, doamna deputat AUR are de plată, nu 45 de metri cubi, ci chiar mai puțin: 41,76! Iar diferența nu reprezintă un discount pe care Aquavas îl acordă clienților patrioți, ci media aritmetică a diferenței negative dintre cantitatea de apă înregistrată la contorul central al blocului și totalul cantităților de apă declarate de fiecare proprietar în parte!Care sunt învățămintele pe care stimabila doamnă deputat ar trebui să le tragă din această pățanie?!?

1. PATRIOȚII nu trebuie să fie mincinoși!Pentru că, da, doamnă deputat, declararea în fals a unor cantități de apă mai mici decât cele reale reprezintă cel puțin MINCIUNĂ, dacă nu chiar HOȚIE!

2. PATRIOȚII nu incită la dezbinare și la ură! Chiar dacă nu ar fi fost în culpă, declarațiile doamnei deputat ar fi trebuit să fie unele pline de rațiune, deoarece rolul unui parlamentar este de a găsi soluții la problemele cetățenilor, fără a dezbina comunitatea și fără a-i învrăjbi pe membrii acesteia unul împotriva celuilalt!3. PATRIOȚII nu trebuie să fie NECINSTIȚI!Întrucât, dacă doamna deputat ar fi avut un minimum dram de decență și de onestitate, după ce ar fi primit ea însăși lămuriri asupra faptului că se află într-o crasă și totală eroare, nu ar fi șters hoțește postarea acuzatoare, ci și-ar fi recunoscut cu eleganță greșeală, cerându-și scuze în mod public pentru acuzațiile nefondate aduse furnizorului local de apă!Închei comentariul meu amintindu-i doamnei deputat de la AUR că scadența facturii buclucașe este pe 15 februarie, adică astăzi, iar PATRIOȚII trebuie să dea un exemplu de seriozitate cetățenilor și să nu aibă datorii restante către furnizorii de utilități!