Vasluienii Savin Ştefania şi Stan Bogdan Ionuţ, premiaţi la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială

Luni, 14 martie, în cadrul celei de a treia ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială au fost premiaţi asistenţii sociali şi personalităţile care susţin asistenţă socială. Printre premianţi s-au numărat şi doi vasluieni: Savin Ştefania, care a primit Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului şi Stan Bogdan Ionuţ, căreia i-a fost acordat Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială a avut loc la Ateneul Român în prezenţa a numeroase personalităţi din mediul instituţional şi neguvernamental. Gazda evenimentului a fost Andreea Marin care este alături de Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială încă de la prima ediţie şi care a transformat seară într-o seară de poveste. Alexandru Tomescu a încântat audienţă cu acordurile viorii Stradivarius. Daniela Nane a oferit un moment artistic emoţionant, recitând poezia “Ştergarul”de Costache Ioanid, iar formaţia Proconsul a încheiat seara într-un recital de excepţie. În cadrul Galei a avut loc şi lansarea în avanpremieră a cărţii “Asistenţă Socială: o chemare, o misiune, un destin”. Cartea realizată sub formă de album de artă conţine istoriile de viaţă a 30 de asistenţi sociali care au reuşit în plan profesional şi personal, profesionişti ce demonstrează în orice moment că se poate atinge excelenţă şi în asistenţă socială.

Câştigătorii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială ediţia 2016 sunt:

– Premiul Asistentul Social al anului 2015: Gârleanu Alina (Vrancea)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului: Savin Ştefania (Vaslui)– coordonator al Biroului Zonal Huşi din cadrul Serviciului de Monitorizare şi Management de Caz pentru Copii în asistenţă maternală al DGASPC Vaslui
– Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi: Stan Bogdan Ionuţ (Vaslui) – asistent social principal în cadrul Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Bârlad, preşedinte al Asociaţiei “Copilărie-Tinereţe-Bătrâneţe” Tutova
– Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale: Anania Petruţa (Braşov)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate: Irimia Cristina Elena (Iaşi)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost: Tapescu Radu (Maramureş)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi ingrijrii la domiciliu: Cociorvă Gheorghe (Bihor)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării /minorităţi: Avram Marcela (Constanţa)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială: Drăghia Elisabeta-Amalia (Timiş)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare: Aboghioaie Petru (Botoşani)
– Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale: Mariu Ioana (Iaşi)
– Premiul pentru jurnalism: Diaconiuc Raluca Daria (Radio Iaşi)
– Premiul politicianul anului: Feodorovici Doina-Elena (senator PSD de Botoşani)
– Premiul instituţia anului: Asociaţia Vasiliada
– Premiul personalitatea anului 2015 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţă socială: Csaba Degi Laszlo (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca)
– Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social: Pleşa George (Bucureşti)
– Premiul pentru întreagă carieră în promovarea asistenţei sociale: Pavel Chirilă (Caraş Severin)
– Premiul pentru cea mai activă sucursala CNASR: Sucursala CNASR Satu-Mare

A fost un eveniment de o înalta ţinută, organizat impecabil. Ne bucură reuşită colegilor noştri care au fost premiaţi, ne-am fi bucurat dacă ne-am fi întors la Vaslui cu mai multe trofee, dat fiind că printre finalişti am mai avut un asistent social, Ramona Istrate, la Premiul Politicianul anului a ajuns în finală deputatul Adrian Solomon, iar la Premiul instituţia anului, Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Dar, că în orice competiţie, doar unii câştigă”, a spus Viorel Vlad, preşedintele filialei Vaslui a CNASR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.