Vasluianul Alexandru Andrei, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării!

Un minister câștigă un profesionist! Alexandru Andrei, membru al PSD Vaslui, a fost numit, astăzi, în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Acesta este cercetător științific senior în cadrul Academiei Române și membru al consiliului local Vaslui.

Andrei Alexandru a finalizat Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2008 cu media generală 10.00, fiind șef de promoție. A finalizat un master la aceeași facultate tot cu media generală 10.00. Doctoratul l-a obținut la Academia Română, sub coordonarea Dr. Gabriel Ciobanu, membru al Academiei Europea (Academia Europei) după ce a dezvoltat o abordare „set-theoretical” a structurilor finit suportate, pornind de la modelele permutative ale teoriei Zermelo – Fraenkel a mulțimilor cu atomi. Această teorie originală permite o reprezentare discretă/computațională a structurilor foarte mari (posibil infinite) folosind noțiunea de suport finit și tratând ca echivalente (modulo o acțiune a grupului de permutări ale unor elemente basice) elementele care au un anumit grad de similaritate.

Andrei Alexandru a publicat 2 monografii la Springer-Nature, una dintre cele mai bine cotate edituri academice din lume, 7 articole ISI indexate WoS JCR Q1 (zona roșie) și 5 articole ISI indexate WoS Q2 (conform celei mai bune clasificări Web of Science – Journal Citation Reports din ultimii 3 ani respectiv 2021, 2020 si 2019), 10 articole ISI indexate WoS JCR Q3/Q4 și alte 11 lucrări (articole sau extended abstracts) indexate WoS ESCI sau WoS ISI Proceedings. Ca recunoaștere a performanțelor academice a fost invitat inclusiv să editeze unul dintre cele mai bine cotate jurnale de informatică din lume, Theoretical Computer Science publicat la Elsevier.