Vasluieni prinși cu ghiurghiuliul la cap și cu mâna pe volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 24 octombrie 2021, ora 18:50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea Vetrișoaia, comuna Vetrișoaia, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat de 76 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

**

În data de 26 octombrie 2021, ora 18:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum sătesc din localitatea Oțetoaia, comuna Lunca Banului, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate. În mașină se mai afla un pasager în vârstă de 10 ani, fiul conducătorului auto.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

***

În data de 26 octombrie, ora 18:40, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE 581, în localitatea Bădeana, comuna Tutova, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar acesta a refuzat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta figurează cu dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.