Vasluianca Teodora Panainte „sfărâmă” malurile Prutului cu noul său cântec: ” Moldovioară, plai cu dor”

Proiect NOU: Interpreta Teodora Panainte, originară din Vaslui, își lansează noul cântec intitulat ”Moldovioară plai cu dor„, alături de fratele său de peste Prut, Corneliu Panainte și orchestra pe care acesta o conduce. Cei doi au inceput un proiect muzical nou, care să rupă granițele și să îi aducă pe români cât mai aproape.

Prin această piesă, Teodora dorește să realizeze o reunire a Moldovei cu Basarbia, potolind dorul atat românilor de aici, cât și a celor de peste Prut.

„Am simțit o emoție aparte încă de când am auzit pentru prima dată acordurile acestei piese. E un strigăt de dor care, sperăm noi, că se va potoli vreodată. Totodată e realitatea pe care o trăim: două meleaguri ale României condamnate să fie străine , chiar dacă sunt surori. Granițe păzite, prieteni, frați și rude care sunt despărțiți. Despre acestea cânt eu, despre dorința de a-mi vedea Moldovioara, așa cum o alint, unită. Iar nu puteam reuși acest lucru, fără Orchestra lui Corneliu Panainte din Republica Moldova. Suntem două elemente, unul de aici din România, iar altul de peste Prut, doi români care astăzi unesc cele două Moldove prin cântec. ”, ne-a mărturisit Teodora

Videoclipul acestei piese a fost filmat în Chișinău, alături de Orchestra Corneliu Panainte, formată din cei mai talentati instrumentiști din Republica Moldova. Versurile pline de emoție, aparțin textierei Doina Agafiței, care a simțit de la început că această piesă i se potrivește Teodorei Panainte și vor reuși să ajungă la sufletele ascultătorilor.

Teodora Panainte activează în Orchestra Rapsodia Vasluiului, condusă de Cristian Nastase, este absolventă Facultății de Jurnalism și, în prezent, masterandă la Filosofie și Management Cultural. Are numeroase piese și melodii, este îndragită și iși poartă cu mândrie eticheta de „vasluiancă”.