Vasluianca Alexandra Ionaşcu, câştigătoare a unui concurs de fotografie organizat de Asociația Italienilor din România

știgătorii celei de-a treia ediții a concursului de fotografie „Italienii din România – o etnie cu rădăcini străvechi”, organizat de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT, sunt din Vaslui, mai precis de la Școala Generală nr. 5 „Ștefan cel Mare”.

Alexandra Gabriela Ionașcu (cls. aVIII-a B), sub îndrumarea profesorului de istorie Constantin Focșa, a realizat o foarte bine documentată și ilustrată listă a clădirilor din Vaslui, Bîrlad şi Huşi, la construcţia cărora au contribuit  italieni. Concursul s-a adresat elevilor, dar și tinerilor absolvenți care sunt interesați de istoria minorității italiene. Cerinţele au fost ca fotografiile să fie originale, personale să dovedească existența italienilor în localitatea de domiciliu sau orașul unde să află școala, fiind însoțite de texte explicative cât mai detaliate Concursul are ca finalitate organizarea unei expoziții itinerante, în localitati din țară și din Italia. Între localitățile stabilite pentru organizarea expoziției poate fi inclusă și localitatea câștigătorilor.

Fotografiile Alexandrei Ionaşcu vor apărea pe site-ul asociației și în revista asociației „Siamo di nouvo insieme”, însoțite de un articol care va prezenta câștigătorul. In plus, ele vor fi incluse și într-o expoziție. Premiul I a constat într-o excursie de trei zile la Roma pentru două persoane.

One thought on “Vasluianca Alexandra Ionaşcu, câştigătoare a unui concurs de fotografie organizat de Asociația Italienilor din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.